Antalya Konyaaltı Sahil Projesi'nde Yol ve Altyapı Çalışmaları Hızla İlerliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Köprüsü ile Liman arasındaki 1 kilometrelik alanda gerçekleştirdiği 2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi'nde hızla ilerliyor.

Antalya Konyaaltı Sahil Projesi'nde Yol ve Altyapı Çalışmaları Hızla İlerliyor
04 Şubat 2024 - 12:58
Boğaçayı Köprüsü ile Liman arası sahilin yeni cazibe noktası olacak
Konyaaltı Sahili Boğaçayı ile Liman Kavşağı Arası Çevre Düzenleme Projesi'kapsamında yürütülen çalışmalar, sahil yaya yollarının yüzde 70 oranında tamamlandığını gösteriyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği proje kapsamında onlarca kamyon, iş makinesi ve ekip, sahada hummalı bir çalışma yürütüyor.
Yapısal zemin kaplamalarında araç yolu kuzey kaldırımının son halini alırken, sahil yaya yolları yüzde 70 oranında tamamlandı.
Araç yolunun güney kısmında kotlama çalışmaları devam ederken, Liman Kavşağı düzenlemesine yönelik altyapı ve asfaltlama çalışmaları da son aşamaya geldi.
74 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşen projede 23 bin metrekarelik yeşil alan bulunuyor. Koşu yolu, bisiklet yolu, park alanları ve seyir terasları gibi özellikler de projenin içerisinde yer alıyor.
Proje alanında kullanıcılara hizmet edecek yol boyu cep otoparkları da tasarlanmış durumda.
Kıyı kanununa uygun olarak 150 metre arayla 5 adet büfe ve şezlong yeri ile birlikte 1000 metre koşu ve bisiklet yolu da düzenleme kapsamında yer almaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum