Antalya'da Yeni Proje: Halk Mama ile 6-24 Aylık Çocuklara Destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara destek olmak amacıyla Halk Mama projesini başlatıyor.

Antalya'da Yeni Proje: Halk Mama ile 6-24 Aylık Çocuklara Destek
04 Şubat 2024 - 12:44
Çocuklar sağlıklı mama ile buluşacak
Bu proje kapsamında, 6-24 aylık çocuklara her ay mama desteği sağlanacak.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, daha önce başlattığı "Halk Süt" projesinden sonra şimdi de çocukların daha sağlıklı beslenmelerini hedefleyen "Halk Mama" projesini hayata geçiriyor.
Sosyo-ekonomik koşullar nedeniyle bebek ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla, 6-24 aylık çocuklara mama desteği sağlanacak.
Büyükşehir Belediyesi, bebeklerin ilk 6 ayında sadece anne sütü verilmesi gerektiğini göz önünde bulundurarak, 6. aydan itibaren uygun ve tamamlayıcı beslenme statüsündeki mamayı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak.
Halk Mama projesine başvurmak isteyen aileler, ilçelerdeki Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe hizmet birimlerine veya ATASEM kurs merkezlerine, Antalya merkezde ise Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bizzat başvurabilecekler.
Ayrıca, online başvuru da belediye web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Sosyal hizmet uzmanlarının yapacağı inceleme sonrasında, 6-24 aylık çocuklara her ay mama desteği sağlanacak.
Bu proje ile çocukların sağlıklı beslenmeleri ve ihtiyaç sahibi ailelerin bebek ve çocuk bakımına daha kolay erişebilmeleri hedefleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum