Alanya'da İdlib şehitleri için yürüdüler

Antalya’nın Alanya ilçesinde  çoğunluğu taraftar gruplarından oluşan yaklaşık bin kişi, İdlib’deki saldırıda şehit olan 36 askeri anmak ve Mehmetçik’e destek olmak için ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak yürüdü.

Alanya'da İdlib şehitleri için yürüdüler
02 Mart 2020 - 01:32
Suriye'nin İdlib kentinde, rejimin hava saldırısında şehit olan 36 askerleri anmak ve Mehmetçik'e destek olmak için bir araya gelen çoğunluğu taraftar grubu yaklaşık bin kişi Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı.

“Onları asla unutmayacağız”

Burada toplanan kabalığı temsilen konuşma yapan Tunahan Yalım, şehitler için buraya geldiklerini söyledi. Yalım, Maalesef İdlib'de 36 vatan evladı şehit oldu. Dış mihraklar yapmıştır. Bu duruma çok üzgünüz ve kinimiz bir o kadar büyük, bu nedenle Alanya'da taraftarlar grubu olarak yürüyüş kararı aldık.

Bu milletin ve bu devletin şehitlerini asla unutmayacağını belirterek şehitlerimizin anısına onların yanında olduğumuzu göstermek için bugün buradayız” dedi.


Toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde yürüdü

Konuşmadan sonra toplanan kalabalık 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Şehit düşen askerlerin isimlerinin okunmasıyla toplanan kalabalık, ellerindeki Türk bayrağı ve dövizlerle İskele Caddesi'nden hareket ederek ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez ve her Türk asker doğar' gibi sloganlar atarak yürüdü.

Yaklaşık 2 kilometre yürüyen kalabalık başlangıç yerine gelerek olaysız bir şekilde dağıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum