Kepez Belediyesi, Elmalı'da Mobil Sağlık, Bilim ve Kütüphane Hizmetleri Sunuyor

"Kepez Belediyesi, mobil hizmetlerini geniş kapsamda Elmalı İlçesi'ne taşıyarak sağlık, bilim, teknoloji ve kültür alanlarında vatandaşlara çeşitli imkanlar sunuyor.

Kepez Belediyesi, Elmalı'da Mobil Sağlık, Bilim ve Kütüphane Hizmetleri Sunuyor
23 Ocak 2024 - 22:12
Yeni yılda da mobil hizmetlerini genişleten Kepez Belediyesi, Mobil Sağlık Merkezi, Bilim ve Teknoloji Tırı ile gezici kütüphane OKUBÜS'ü Elmalı'da hizmete soktu.
Mobil Sağlık Merkezi, içerisindeki modern teçhizatlarla meme, bağırsak ve rahim ağzı kanseri taramaları ile göz sağlığı kontrollerini gerçekleştiriyor.
Meme kanseri taraması 40-69 yaş, rahim ağzı kanseri taraması 30-65 yaş, bağırsak kanseri taraması ise 50-70 yaş aralığındaki kişilere yönelik olarak yapılmakta.
Göz sağlığı taramasında ise görme bozuklukları ve göz tansiyonu ölçümleri düzenleniyor.
Bilim ve Teknoloji Tırı ise ziyaretçilere yenilenebilir enerji kaynakları, manyetik alan, maddenin halleri, motorlar, robotik, 3 boyutlu yazıcılar, sanal gerçeklik uygulamaları, yapay zeka, izohips, astronot selfi noktası, beyin dalgaları, iha yer istasyonu, hologram teknolojileri gibi konularda interaktif gösteriler sunuyor.
Gezici kütüphane OKUBÜS ise çocukları kitaplarla buluşturarak okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.
Kepez Belediyesi'nin mobil hizmetleri, 24 Ocak Çarşamba günü Korkuteli Şehitler Anıtı, 25 Ocak Perşembe günü ise Serik Tekeli Otoparkı'nda devam edecek.
 Bu hizmetler, ilçe ilçe dolaşarak vatandaşlara geniş bir yelpazede hizmet sunma amacını taşıyor, sağlık, bilim, kültür ve teknolojiye erişimi kolaylaştırarak toplumun refahını artırmayı hedefliyor."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum