Hayvan Sever Şehir Kepez

Kepez Belediyesi’nin 'Sokak Hayvanları EV’leniyor' etkinliği kapsamında belediyenin sokak kedileri için ürettiği kedi evleri bu ay Dokumapark'a yerleştirildi.sıcak bir yuvaya kavuştu.

Hayvan Sever Şehir Kepez
18 Şubat 2019 - 16:20

Kepez Belediyesi tarafından sokak kedileri için üretilen rengarenk evlerinin ilk örnekleri, Fatih Sultan Mehmet Parkı’na monte edilmişti. İlçe çapında büyüt ilgi gören kedi evleri düzenlenen etkinlik ile bu kez şehrin kalbi Dokumapark'a yerleştirildi.Bibirinden güzel rengarenk kedi evleri Dokumapark'ta onlarca sokak kedisine yuva olmak için yerini aldı.

Bizim işimiz gönül belediyeciliği

Havanın güzel olmasını fırsat bilerek hafta sonunu Dokumapark'ta geçiren vatandaşlar ile bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, etkinlikte hayvan haklarını vurgu yaptı: "Bizim şehrimiz Kepez, sadece insanların mutlu olduğu değil, hayvanların da mutlu olduğu güzel bir şehir olsun istiyoruz. İnsanı çok seviyoruz ama bununla birlikte doğayı yeşili ve hayvanları da çok seviyoruz. Bizim medeniyetimiz saygı medeniyetidir. Hatta bizim medeniyetimiz, cansıza bile sevgiyi barındıran bir toplum hayalini ortaya koymuştur.İnsanlarla hayvanlar aynı ortamda yaşamalılar. Biz de Kepezi'in kedilerini evlendirelim diye onlara cicili bicili güzel evler yaptık. Mini mini yavrularımıza hayvan sevgisini öğretibileceğimiz çok farklı bir değişimi ve dönüşümü başlattık. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni dönemde tasarladığımız 123 projenin içerisinde de sokak hayvanları için nitelikli fevkalade güzel projelerimiz var. İnşallah bu projelerle insanı da mutlu hayvanı da mutlu bir Kepez inşa edeceğiz. Bizim belediyeciliğimiz gönül belediyeciliği ve bu uğurda sizden aldığımız güçle devam edeceğiz."

Etkinlik, Başkan Tütüncü'nün hitabının ardından yemyeşil bir orman içerisine rengarenk kedi evlerinin yerleştirilmesi ile devam etti. Kepez Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün çalışmaları ile daha bir çok alanda ve özellikle hayvan dostu sitelerin talepleri ile bir çok noktada yeni evlerinin müjdesini veren Tütüncü, hayvanların da mutlu olduğu bir Kepez için çalıktıklarını ifade etti. Hayvanlara mama ve su temini de yapan Kepez Belediyesi, sokak hayvanlarını ilçenin dört bir yanında korumaya devam ediyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum