Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çevrecilik adına yakıp yıkanlar..."

Cumurbaşkanı Erdoğan millet bahçeleri açılışında yaptığı konuşmada gezi olaylarını hatırlatarak, "Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çevrecilik adına yakıp yıkanlar..."
17 Kasım 2018 - 18:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yapımı tamamlanan 5 millet bahçesinin Başakşehir'de düzenlenen ortak açılış törenine katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet bahçeleri projelerinin detaylarını anlattı. 

Açılışı yapılan millet bahçelerinden her türlü sosyal ve kültürel imkanların bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, “Başakşehir millet bahçemiz 360 bin metrekare alan üzerine kurulmuştur. Bu güzide eser İkitelli Şehir Hastanesi, Yavuz Sultan Selim köprüsü, Kuzey Marmara otoyolu, Kanalistanbul gibi dev projelerin merkezinde yer alıyor. Bahçemiz camiden kapalı otoparka, biyolojik göletten, koku bahçelerine, etkinlik çayırından millet kıraathanesine, yürüyüş ve bisiklet yollardan oyun alanlarına kadar tüm ihtiyaçlarına cevap verecek tesislerde donatılmıştır. Kayaşehir millet bahçemiz 350 bin metrekare bir alan üzerinde her türlü ihtiyaca cevap verecek tesislere sahip bir projedir. Biz yaparız onlar konuşur. Farkımız bu. Bu projede de yürüyüş yollarından seyir terasına kadar pek çok tesis bulunuyor. Hoşdere millet bahçemiz 142 bin metrekare alan üzerinde tesis edilmiştir. Biyolojik göletten yürüyüş yollarına ve meyve bahçelerine kadar pek çok tesis bu bahçemizin içinde yer alıyor. Baruthane millet bahçemiz 60 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Bu bahçemiz Osmanlı baruthanesi binası ile de tarihi bir kimliğe sahiptir. O tarihi eseri yıktırmadık. Sahip çıktık. Çırpıcı millet bahçemiz 465 bin metrekare alan üzerinde etap etap inşa ediliyor. 18 ilimizdeki 33 millet bahçesi ile ilgili çalışmalar son aşamada. Hedefimiz her şehrimize en az 1'er tane millet bahçesi kazandırmaktır” diye konuştu. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum