Bakan Fatih Kacır'dan Tütüncü'ye bilim teşekkürü

Bakan Kacır, TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ne desteklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.

Bakan Fatih Kacır'dan Tütüncü'ye bilim teşekkürü
11 Ağustos 2023 - 14:11
Bakan Kacır’dan  Tütüncü’ye bilim teşekkürü

Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST) ve Antalya Bilim Merkezi’yle geleceğin bilim adamlarının yetişmesine katkı sağlayan Kepez Belediyesi, TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nin düzenlenmesine de destek veriyor.
Kepez Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı katkılarıyla TÜBİTAK koordinasyonunda Saklıkent'te düzenlenen 'Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ne lojistik destek sağladı.

Antalya Bilim Merkezi Saklıkent’te

Kepez Belediyesinin, Akdeniz bölgesinde ilk ve tek olan Antalya Bilim Merkezi de, bu yıl 25’incisi düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde yerini aldı.
Antalya Bilim Merkezi, burada kurduğu astronomi atölyesinde bulunan teleskop gibi ekipmanlarla katılımcılara gökyüzünü gözlem olanağı sunuyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla başlayan etkinlikte hazır bulundu.

“Kepez ciddi bir lojistik destek sağlıyor”

Başkan Tütüncü, bir süre sohbet ettiği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a, Kepez Belediyesinin 19 Ekim’de 2'ncisini düzenleyeceği Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST) hakkında bilgi verdi.
Bakan Mehmet Fatih Kacır da, “Kepez Belediyesi, her yıl TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkiliği’nde bize ciddi bir lojistik destek sağlıyor.” sözleriyle Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti.  
“Nerede bilim varsa Antalya Bilim Merkezi orada”

Başkan Hakan Tütüncü, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Gökyüzü Gözlem Etkinliği, gençlerin uzaya, gökyüzüne olan ilgilerini artıran çok güzel bir organizasyon. Bu etkinlik, her yıl büyüyerek ilerliyor. Nerede gençler, nerede bilim varsa Antalya Bilim Merkezimiz orada. Bugün Saklıkent'teyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’ın önderliğinde, TUBİTAK ve TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'nde  (TUG) ile birlikte sevgili gençlerimize, bilim tutkunlarına 3 gün sürecek harika bir Gökyüzü Gözlem Etkinliği hazırladık.”
Başkan Tütüncü, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş ile Ak Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya Bilim Merkezi’nin stadında misafir etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum