Antalya'da Sömestir: Sanatla Dolu Tiyatro Şenlikleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin sömestir tatilini sanatla renklendirmek amacıyla düzenlediği iki farklı tiyatro şenliği ile büyük ilgi topluyor.

Antalya'da Sömestir: Sanatla Dolu Tiyatro Şenlikleri
21 Ocak 2024 - 12:10
Başkan Böcek’ten çocuklara tiyatro dolu tatil

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen tiyatro etkinlikleri, üç ayrı sahnede başladı.
Çocuklar, her gün üç farklı sahnede iki ayrı seansta gerçekleşen tiyatro oyunlarıyla tatillerini eğlenceli bir şekilde değerlendiriyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, öğrencilere yönelik düzenlenen tiyatro etkinlikleriyle yarıyıl tatillerini sanat dolu bir deneyime dönüştürmeyi amaçlıyor.
İki ayrı tiyatro şenliği çerçevesinde Antalyalı çocuklar, çeşitli oyunlarla buluşarak hayal güçlerini geliştirme ve eğlenerek öğrenme fırsatı buluyor.

ULUSLARARASI SÖMESTİR FESTİVALİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği 1. Uluslararası Sömestir Festivali, AŞT'nin Balon Ağacı oyunu ile Yıldız Kenter Sahnesi'nde başladı.
3 Şubat'a kadar sürecek olan festival, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun yanı sıra İstanbul, İzmir, Eskişehir, Adana, Denizli ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile Tarsus Şehir Tiyatrosu'nun katılımıyla zenginleşiyor.
Ayrıca, Bulgaristan'dan Varna Devlet Kukla Tiyatrosu, Rusya'dan Theatre Privet, Danimarka'dan Batıda Theatre gibi uluslararası tiyatro toplulukları da festivalde yer alıyor.

SÖMESTİR TATİLİ ÇOCUK TİYATRO ŞENLİĞİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Sömestir Tatili Çocuk Tiyatro Şenliği ise Antalya Kültür Merkezi ve Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Festival kapsamında çocuklar, Keloğlan'ın Sihirli Kitabı adlı oyun ile buluşuyor. 28 Ocak'a kadar devam edecek etkinlikte, 13.00 ve 15.00 saatlerinde gerçekleştirilen iki farklı seansla çocuklar, renkli ve eğlenceli oyunlara ücretsiz olarak katılma imkanı elde ediyor.

Şenlik kapsamında çeşitli tiyatro toplulukları ve oyunlar sahne alıyor. Aktif Yaşlı Merkezi, Keloğlan’ın Sihirli Kitabı; Antre Sahne, Bir Yaz Günü Şarkısı, Yırtık Pırtık, Hansel ve Gretel’in Eğlenceli Hikayesi, Kırmızı Başlıklının Hikayesi; Beyoğlu Sanat Topluluğu, İki Şaşkın Kafadar ve Mikrop; Kırmızı Kalem Sanat Akademisi ise Sandığın Büyüsü, Kardan Adam ve Maya adlı müzikli danslı çocuk oyunları ile seyirciyle buluşacak.

Etkinliklere katılan çocuklar ve aileleri, keyifli vakit geçirdiklerini ve çocukların farklı tiyatro oyunları ile tanışma şansı bulduklarını belirterek düzenleyenlere teşekkürlerini iletiyor. Tiyatro etkinlikleri, çocukların hayal güçlerini geliştirmelerine, eğlenerek öğrenmelerine ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamalarına katkı sağlıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum