Antalya'da Belediye, Soğukta Evsizlere Barınma Sağlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan vatandaşlara yardım elini uzatıyor.

Antalya'da Belediye, Soğukta Evsizlere Barınma Sağlıyor
09 Şubat 2024 - 21:23
Büyükşehir Belediyesi soğuk havada evsizleri unutmadı
Bimekan Barınma Merkezi'nde 82 evsiz vatandaşı misafir eden belediye, kış şartlarına karşı duyarlı bir yaklaşım sergiliyor.
Merkez, 10 Ekim 2023 tarihinde tekrar faaliyete geçmiş olup, son 2 ay içinde 250 evsiz kişiye barınma imkanı sunmuştur.
Bimekan Barınma Merkezi, emniyet güçleri, zabıta ekipleri ve bireysel başvurular üzerine faaliyet göstermektedir.
Burada konaklayan vatandaşlara sağlık hizmetleri, giyim yardımı, sıcak yemek, duş imkanı, çamaşırhane ve temel barınma gibi bir dizi hizmet sunulmaktadır.
Toplamda 82 yatak kapasitesine sahip olan merkez, evsiz vatandaşlara geçici bir konaklama çözümü sunmaktadır.
Bimekan Barınma Merkezi'ni kullanan 55 yaşındaki Murat Demirkapı, buradaki imkanlardan dolayı belediyeye teşekkür ederek, "Buradaki çalışanlarımızdan Allah bin kere razı olsun. Burada sıcak çorbamız, yemeğimiz çıkıyor ve tüm imkanlarından faydalanabiliyoruz. Günlük ihtiyaçlarımızı da karşılayabildiğimiz bir yer.
Bu tarz yerlerin her yerde olması gerek. Antalya Büyükşehir Belediyesi böyle bir imkân sağladığı için emeği geçen herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
Merkezi kullanan bir diğer vatandaş olan İsmail Davran ise barınma merkezinin tüm yaşam koşullarını karşıladığını belirterek, "Burası sıcak bir yuva oldu.
Sokakta kalan bizim gibi vatandaşların bu tarz mekânların değerini bilmesi lazım. Belediyemiz bizlere böyle bir imkân sağlıyor.
Bütün arkadaşlarım ve şahsım adına başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum
ifadelerini kullandı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu sosyal sorumluluk projesi, şehirdeki dezavantajlı durumdaki vatandaşlara yönelik önemli bir destek olarak öne çıkıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum